Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dýňový olej

14. 7. 2016

Dýňový olej je dietetický produkt rostlinného původu. Používá se jako doplňkový zdroj polynenasycených kyselin, vitamínů a minerálů. Obsahuje chlorofyl – antioxidant, který chrání organismus proti předčasnému stárnutí a působení volných radikálů. Kromě toho chlorofyl zlepšuje proudění kyslíku k buňkám a podporuje imunitu.

 

Díky obsahu zinku a selenu je dýňový olej zvláště vhodný pro podporu mužského zdraví a formování reprodukčního systému dospívajících.

 

Dýňový olej je bohatý na cucurbitin – tato aminokyselina má protiparazitární účinky, nezpůsobuje intoxikaci organismu a nedráždí střevní sliznici.

 

Dále obsahuje vysokou koncentraci vitamínu A, E, F, P, PP, vitamíny skupiny B, minerály, fosfolipidy.

 

Použití v kuchyni: saláty

 

Použití v kosmetice: působí příznivě na kůži, nehty i vlasy

 

Způsob užití: 1čajová lžička 2 – 3 krát denně

 

Důležité: oleje podléhají oxidaci, proto je nutné je spotřebovat nejdéle do tří měsíců od otevření a po otevření skladovat nejlépe v chladničce.