Jdi na obsah Jdi na menu
 


Olej z černého kmínu

14. 7. 2016

O udivujících vlastnostech oleje z černého kmínu věděli národy Asie, Blízkého východu i Afriky po staletí – nazývali ho „Olej králů“. Je znamenitý pro své blahodárné účinky na celý organismus.

 

Olej z černého kmínu obsahuje:

 

  • polynenasycené mastné kyseliny Omega 6 a 9, které se nesyntetizují v organismu, a proto je nutno je přijímat s potravou; podstatně působí na strukturu cévních stěn, aktivně se účastní při syntéze různých hormonů, chráníc mladost, zdraví a krásu.

  • vitamíny E, A, skupiny B

  • mikroelementy

  • éterické oleje

 

Použití v kosmetice: podporuje mladost a krásu pleti, zvyšuje pružnost kůže obličeje i dekoltu, pomáhá vstřebávání poporodních stryjí, potlačuje projevy celulitidy; podporuje růst vlasů a chrání před předčasným výskytem šedin; pro podporu růstu vlasů přidejte pár kapek k šamponu při mytí vlasů.

 

Způsob užití: ½ čajové lžičky 2 krát denně

Důležité: oleje podléhají oxidaci, proto je nutné je spotřebovat nejdéle do tří měsíců od otevření a po otevření skladovat nejlépe v chladničce.